Η KALLITECHNIKI ΥΦΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  είναι μια παραδοσιακή επιχείρηση  πολλών ετών στην καλλιτεχνική χύτευση και επεξεργασία μετάλλου.

Η διαδρομή αρχίζει στην οδό Πειραιώς 104 ,Γκάζι, το 1935 με ιδρυτή τον Υφαντή Δημήτριο, ο οποίος μαζί με μια ομάδα έμπειρων τεχνιτών και την άριστη τεχνογνωσία του στη χύτευση και στην επεξεργασία μετάλλου , ξεκινά την κατασκευή ειδών  λαϊκής τέχνης.

Λαμβάνει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις, αποσπώντας μεγάλα βραβεία και χρυσό μετάλλιο ( 1952-1953 Θεσσαλονίκη).

Η επιχείρηση μεταφέρεται στην οδό Ορφέως 186 στο Βοτανικό , το 1957, οπου και αναλαμβάνουν οι δυο γιοι του(Κωσταντίνος και Νικόλαος Υφαντής).

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συνεχίζει στον ίδιο χώρο ο μικρότερος γιος του ,Νικόλαος Υφαντής με την επωνυμία KALLITECHNIKI Υφαντής Νικόλαος .

Την επιχείρηση το 2012 αναλαμβάνει ο εγγονός του ιδρυτή , Υφαντής Δημήτριος , διατηρώντας το όνομα του και σεβόμενος τη φήμη του παππού του πάντα στον ίδιο χώρο με την επωνυμία  KALLITECHNIKI Υφαντής Δημήτριος .

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:

 Με καλλιτέχνες :

 Βασιλάκη , Κοροβέση , Πατσόγλου , Καραβούζης , Σαραντοπούλου ,Μόραλη , Κουγιουμτζής ,Λαππας Λιτη , Μέγκουλας ,Γκολφινόπουλος , Μανιατάκος ,Δικέφαλος , Σκαλκωτος κ.α

Με το υπουργείο πολιτισμπου (ΟΠΠΕΠ) για κατασκευή αντίγραφων για ελληνικα μουσεια

Κατασκευές βραβείων και επιχειρηματικών δώρων για:

Mega , Ant1 ,Skai , Star , Athens International Airport , Nova , Έθνος , Αθηνόραμα , Pfizer , Ciba -Geigy .

Προμηθεύουμε καταστήματα μουσειακών αντιγράφων και ειδών λαϊκής τέχνης από μέταλλο.